Forum Index
RegisterSearchFAQMemberlistUsergroupsLog in
Polish language pack for CuteNews 2.5

Reply to topic    Forum Index » Additional Downloads View previous topic
View next topic
Polish language pack for CuteNews 2.5
Author Message
FI-DD
Admin

Post Polish language pack for CuteNews 2.5 Reply with quote
Unzip and copy to the inc/lang folder. Then activate in Options -> System settings

Provided by F_o_X

pl.zip
 Description:
Polish language pack for version 2.5

Download
 Filename:  pl.zip
 Filesize:  16.05 KB
 Downloaded:  585 Time(s)

Sun Dec 18, 2005 9:12 pm View user's profile Send private message
Guest

Please login to hide the ads.

F_o_X

Post Reply with quote
Hi all.

This Polish version is working with UTF-8 encoding only, not with ISO-8859-2. If you want to use it with site that use ISO encoding you have to change in global.ini file:

charset = "utf-8"

to

charset = "iso-8859-2"

and convert all included files with, for example, this Uni2Me v1.0 tool from http://alf-li.pcdiscuss.com/e_index.html. This is nice Universal code converter
Mon Dec 19, 2005 12:41 am View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
odin
Moderator

Post Reply with quote
Polish Very Happy ?

Generaly this region use windows-1250 and I really don't know why do so many people uses 8859-2.

Wiesz, w Polsce wykształciło się takie chore przekonanie iż trzeba a wręcz należy, używać iso, co jest oczywistą bzdurą, bo w samych założeniach kondycyjnych html'a nasz region orrzymał kodowanie windows-1250, co B?g wie jak przekształciło się na na iso. Tłumaczenia sprawdzać mi się szczerze powiedziawszy nie chce skoro tak go napisałeś Smile.
Mon Dec 19, 2005 11:36 pm View user's profile Send private message MSN Messenger
F_o_X

Post Reply with quote
hehe, widzę że Polacy biorą czynny udział w rozbudowie tego skryptu. Miło, miło.

Co do kodowania, wiem, że kiedyś pod Linuxami były problemy z odczytem stron kodowanych systemem windows-1250, więc kodowanie ISO wykorzystywano. Ja i tak wole unikod i go stosuję u sibie na stronie.

A właśnie: CuteRU nie wsp?łpracuje najlepiej z UTF-8. Zobacz to sobie na mojej stronce. Chodzi o dodatki jak np, drukowanie posta, podgląd posta przed wysłaniem i inne gdzie nie jest w nagł?wku zadeklarowane kodowanie UTF-8. nawet jak e-maile dochodzą na skrzynkę z powiadomieniem o nowym poście, to pojawiają się krzaczki w mailu w miejscu polskich liter. No ale to nie duża niedogodność, myślę że zostanie w p?źniejszych wersjach naprawiona.

Pozdrawiam serdecznie polskich użytkownik?w skryptu !!
Tue Dec 20, 2005 12:08 am View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
odin
Moderator

Post Reply with quote
F_o_X wrote:
hehe, widzę że Polacy biorą czynny udział w rozbudowie tego skryptu. Miło, miło.

Co do kodowania, wiem, że kiedyś pod Linuxami były problemy z odczytem stron kodowanych systemem windows-1250, więc kodowanie ISO wykorzystywano. Ja i tak wole unikod i go stosuję u sibie na stronie.

A właśnie: CuteRU nie wsp?łpracuje najlepiej z UTF-8. Zobacz to sobie na mojej stronce. Chodzi o dodatki jak np, drukowanie posta, podgląd posta przed wysłaniem i inne gdzie nie jest w nagł?wku zadeklarowane kodowanie UTF-8. nawet jak e-maile dochodzą na skrzynkę z powiadomieniem o nowym poście, to pojawiają się krzaczki w mailu w miejscu polskich liter. No ale to nie duża niedogodność, myślę że zostanie w p?źniejszych wersjach naprawiona.

Pozdrawiam serdecznie polskich użytkownik?w skryptu !!

Ja Ci powiem kiedy =D Około 4-5 lat temu może ;d ? Kilka dni po wyszła łata Smile A nagł?wki musisz sobie dodać samodzielnie niestety. Co do infomacji o nowym poście to w wersji 2.4.10 wszytsko działało mi jak najlepiej z windowsem, a co do utf, to przy takim kodowaniu nie używaj trackbaka bo zrobią Ci table injecta. nie czytałem o tym gługo, ale utf jest nowo stary i raczej nie powinnno się go uzywać. Dziś do dyspozycji mamy naprawde dobre przeglądarki, i nie ma problemu z odczytywaniem kodu. Sw?ją drogą UTF żre więcej miejsca w bazie =D Wink
Tue Dec 20, 2005 12:20 am View user's profile Send private message MSN Messenger
F_o_X

Post Reply with quote
nie wiem jak to jest z tym unikodem, ale dużo stron używa to kodowanie. nie tylko języki kt?re mają r?żne ogonki, ale np angielskie strony r?wnież. strona Opery, Mozilli. wiele komercyjnych stron używa UTF-8 - wydawało mi się że będzie to niebawem standardem...
Tue Dec 20, 2005 12:27 am View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
odin
Moderator

Post Reply with quote
No pewnie będzie =D standardem jest też w polsce być bogatym mieć Sw?j samoch?d i indentyfikować się z subkulturą. Popularne jest posiadanie bloga, popularne są pub'y restauracje. Popularne są systemy oparte na xml, to pewnie kodowanie też będzie popularne. Popularne jest umieszczanie komentarzy w newsach w kt?rcyh nieczego do skomentowania nie ma, popularne umieszczanie wszytskich możliwych funkcji dających pozory interaktywności oraz kontroli strony, jak i posidanie kodu " like poem " bo validacja jest ważna. Popularny jest Ipod, popularny jest Mercedes, Aston Martin, Armani, H-F, GAP...

rozumiesz może troszkę moje przesłanie ? Wink
Tue Dec 20, 2005 12:43 am View user's profile Send private message MSN Messenger
Qrzysio

Post Reply with quote
Nie spodziewałem się, że już dawno jest polska wersja... no cóż wczoraj stworzyłem swoją. Szczerze mówiąc podoba mi się bardziej moja własna, niż ta zamieszczona powyżej, ale może to kwestia gustu. Bądź co bądź moje spolszczenie oparte jest na iso-8859-2. Zamieszczam załącznik poniżej.

Poza tym, czy jest przynajmniej angielska wersja pliku pomocy?

pl.zip
 Description:
Polish version for Cutenews.ru 2.5 (iso-8859-2) by Qrzysio

Download
 Filename:  pl.zip
 Filesize:  16.27 KB
 Downloaded:  291 Time(s)

Wed Nov 15, 2006 2:48 pm View user's profile Send private message Visit poster's website
Reply to topic    Forum Index » Additional Downloads All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to: 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum