| Author |
Message |
FI-DD
Admin

|
Polish language pack for CuteNews 2.5 |
|
Unzip and copy to the inc/lang folder. Then activate in Options -> System settings
Provided by F_o_X
| Description: |
| Polish language pack for version 2.5 |
|
 Download |
| Filename: |
pl.zip |
| Filesize: |
16.05 KB |
| Downloaded: |
585 Time(s) |
|
|
| Sun Dec 18, 2005 9:12 pm |
|
 |
Guest
|
|
|
Please login to hide the ads.
|
|
|
|
 |
F_o_X

|
|
|
Hi all.
This Polish version is working with UTF-8 encoding only, not with ISO-8859-2. If you want to use it with site that use ISO encoding you have to change in global.ini file:
charset = "utf-8"
to
charset = "iso-8859-2"
and convert all included files with, for example, this Uni2Me v1.0 tool from http://alf-li.pcdiscuss.com/e_index.html. This is nice Universal code converter
|
|
| Mon Dec 19, 2005 12:41 am |
|
 |
odin
Moderator
|
|
|
Polish ?
Generaly this region use windows-1250 and I really don't know why do so many people uses 8859-2.
Wiesz, w Polsce wykształciło się takie chore przekonanie iż trzeba a wręcz należy, używać iso, co jest oczywistą bzdurą, bo w samych założeniach kondycyjnych html'a nasz region orrzymał kodowanie windows-1250, co B?g wie jak przekształciło się na na iso. Tłumaczenia sprawdzać mi się szczerze powiedziawszy nie chce skoro tak go napisałeś .
|
|
| Mon Dec 19, 2005 11:36 pm |
|
 |
F_o_X

|
|
|
hehe, widzę że Polacy biorą czynny udział w rozbudowie tego skryptu. Miło, miło.
Co do kodowania, wiem, że kiedyś pod Linuxami były problemy z odczytem stron kodowanych systemem windows-1250, więc kodowanie ISO wykorzystywano. Ja i tak wole unikod i go stosuję u sibie na stronie.
A właśnie: CuteRU nie wsp?łpracuje najlepiej z UTF-8. Zobacz to sobie na mojej stronce. Chodzi o dodatki jak np, drukowanie posta, podgląd posta przed wysłaniem i inne gdzie nie jest w nagł?wku zadeklarowane kodowanie UTF-8. nawet jak e-maile dochodzą na skrzynkę z powiadomieniem o nowym poście, to pojawiają się krzaczki w mailu w miejscu polskich liter. No ale to nie duża niedogodność, myślę że zostanie w p?źniejszych wersjach naprawiona.
Pozdrawiam serdecznie polskich użytkownik?w skryptu !!
|
|
| Tue Dec 20, 2005 12:08 am |
|
 |
odin
Moderator
|
|
|
 |  | hehe, widzę że Polacy biorą czynny udział w rozbudowie tego skryptu. Miło, miło.
Co do kodowania, wiem, że kiedyś pod Linuxami były problemy z odczytem stron kodowanych systemem windows-1250, więc kodowanie ISO wykorzystywano. Ja i tak wole unikod i go stosuję u sibie na stronie.
A właśnie: CuteRU nie wsp?łpracuje najlepiej z UTF-8. Zobacz to sobie na mojej stronce. Chodzi o dodatki jak np, drukowanie posta, podgląd posta przed wysłaniem i inne gdzie nie jest w nagł?wku zadeklarowane kodowanie UTF-8. nawet jak e-maile dochodzą na skrzynkę z powiadomieniem o nowym poście, to pojawiają się krzaczki w mailu w miejscu polskich liter. No ale to nie duża niedogodność, myślę że zostanie w p?źniejszych wersjach naprawiona.
Pozdrawiam serdecznie polskich użytkownik?w skryptu !! |
Ja Ci powiem kiedy =D Około 4-5 lat temu może ;d ? Kilka dni po wyszła łata A nagł?wki musisz sobie dodać samodzielnie niestety. Co do infomacji o nowym poście to w wersji 2.4.10 wszytsko działało mi jak najlepiej z windowsem, a co do utf, to przy takim kodowaniu nie używaj trackbaka bo zrobią Ci table injecta. nie czytałem o tym gługo, ale utf jest nowo stary i raczej nie powinnno się go uzywać. Dziś do dyspozycji mamy naprawde dobre przeglądarki, i nie ma problemu z odczytywaniem kodu. Sw?ją drogą UTF żre więcej miejsca w bazie =D 
|
|
| Tue Dec 20, 2005 12:20 am |
|
 |
F_o_X

|
|
|
nie wiem jak to jest z tym unikodem, ale dużo stron używa to kodowanie. nie tylko języki kt?re mają r?żne ogonki, ale np angielskie strony r?wnież. strona Opery, Mozilli. wiele komercyjnych stron używa UTF-8 - wydawało mi się że będzie to niebawem standardem...
|
|
| Tue Dec 20, 2005 12:27 am |
|
 |
odin
Moderator
|
|
|
No pewnie będzie =D standardem jest też w polsce być bogatym mieć Sw?j samoch?d i indentyfikować się z subkulturą. Popularne jest posiadanie bloga, popularne są pub'y restauracje. Popularne są systemy oparte na xml, to pewnie kodowanie też będzie popularne. Popularne jest umieszczanie komentarzy w newsach w kt?rcyh nieczego do skomentowania nie ma, popularne umieszczanie wszytskich możliwych funkcji dających pozory interaktywności oraz kontroli strony, jak i posidanie kodu " like poem " bo validacja jest ważna. Popularny jest Ipod, popularny jest Mercedes, Aston Martin, Armani, H-F, GAP...
rozumiesz może troszkę moje przesłanie ? 
|
|
| Tue Dec 20, 2005 12:43 am |
|
 |
Qrzysio
Joined: 15 Nov 2006 Posts: 1 Location: Polska / Warszawa / Ostrołęka |
|
|
| Wed Nov 15, 2006 2:48 pm |
|
 |